Thursday, June 16, 2011

Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση των πωλήσεων λιανικής


Βρετανία: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση των πωλήσεων λιανικής


Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής της Βρετανίας το Μάιο, καθώς το υψηλότερο κόστος καυσίμων και οι ανησυχίες για τις προοπτικές απασχόλησης, περιορίζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν 1,4% σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν και σημείωσαν άνοδο 1,1%, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και των περισσότερων ημερών αργίας, ανακοίνωσε το γραφείο στατιστικής υπηρεσίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 0,6%. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,2%. Σύμφωνα με το Bloomberg, η στερλίνα υποχώρησε και τα ομόλογα διεύρυναν την άνοδό τους μετά από τα στοιχεία. Οι Βρετανοί καταναλωτές πλήττονται από τον πληθωρισμό που υπερβαίνει την αύξηση των μισθών, ενώ το κλίμα υπονομεύεται από τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.

Χθες εξάλλου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας Mervyn King, δήλωσε ότι η οικονομία περνάει μια προσπάθεια εξισορρόπησης που θα διαρκέσει χρόνια και υπερασπίστηκε την απόφαση της τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό για να βοηθήσει την ανάκαμψη.



source: capital.gr

No comments:

Share |