Monday, June 20, 2011

Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομίας βλέπει το ΥΠΟΙΚ


Γερμανία: Επιβράδυνση της οικονομίας βλέπει το ΥΠΟΙΚ

Βερολίνο (Dow Jones) – Οι οικονομικοί δείκτες υποδεικνύουν σε μια επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας στο β΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στη μηνιαία αναφορά του για τον Ιούνιο.
«Μετά από μια δυναμική ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο, η γερμανική βιομηχανία ξεκίνησε το β΄ τρίμηνο πιο υποτονικά», αναφέρει το report, προσθέτοντας ότι η εποχικά προσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, υποχώρησε σε σχέση με το προηγούμενο μήνα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή είναι πιθανό να διευρυνθεί με χαμηλότερη ταχύτητα για το υπόλοιπο του έτους. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 11,4% το Μάρτιο και 9,6% τον Απρίλιο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Άλλοι δείκτες υποδεικνύουν σε χαμηλότερη ανάπτυξη, όπως οι εξαγωγές που υποχώρησαν τον Απρίλιο, επισημαίνεται στο report. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 18,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ωθούμενη από τη ζήτηση των αναπτυσσόμενων οικονομιών, οι εξαγωγές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, αν και σε μικρότερη ταχύττητα, αναφέρει το υπουργείο. Η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται αν και με βραδύτερο ρυθμό, αλλά οι τρέχουσες αυξήσεις των τιμών έχουν συγκρατήσει κάπως την καταναλωτική ζήτηση.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι οι πιέσεις των τιμών συνεχίζουν, αλλά ο πληθωρισμός δεν οδηγείται απλώς από το υψηλότερο κόστος καυσίμων.




source: capital.gr

No comments:

Share |