Wednesday, May 25, 2011

Ernst & Young: Αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη


Ernst & Young: Αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη

Ανέκαμψαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη το 2010, καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές επέστρεψαν στην περιοχή, σύμφωνα με μελέτη της Ernst & Young.

Οι επενδύσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν 14% και αφορούσαν στον αριθμό-ρεκόρ των 3.757 projects, καθώς εταιρείες όπως οι General Electric, FedEx Corp και Hewlett-Packard, δημιούργησαν θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Ύστερα από μια σημαντική πτώση των επενδύσεων στη διάρκεια της χειρότερης παγκόσμιας ύφεσης, οι επενδυτές έρχονται τώρα ξανά στην Ευρώπη», δηλώνει ο Mark Otty, διευθυντής της Ernst & Young για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική.

Όπως πρόσθεσε, το ζήτημα για την Ευρώπη είναι εάν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το momentum. Η άνοδος των επενδύσεων οφείλεται κυρίως στην στροφή των επενδυτών προς την Ιρλανδία και τη Γερμανία, με αύξηση του αριθμού των projects κατά 36% και 34% αντίστοιχα.

Αύξηση των επενδύσεων παρατηρήθηκε στη Ρωσία, στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, εξαιτίας της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αναφέρει η Ernst & Young, ενώ στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, καταγράφηκε πτώση.


source: capital.gr

No comments:

Share |