Thursday, May 12, 2011

Cisco: Πτώση 18% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου - προχωρά σε απολύσεις


Cisco: Πτώση 18% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου - προχωρά σε απολύσεις


Σχεδόν 4% κέρδισε η μετοχή της Cisco στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street μετά την ανακοίνωση των μεγεθών γ΄ τριμήνου, παρά την πτώση των καθαρών κερδών της τεχνολογικής εταιρείας κατά 18%. Ωστόσο τα κέρδη της μετοχής μετατράπηκαν γρήγορα σε απώλειες όταν η διοίκηση ανακοίνωσε το outlook, το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τη μείωση του προσωπικού.

Το blue chip κατέγραψε κέρδη ύψους 1,8 δισ. δολαρίων ή 33 σεντς ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, έναντι κερδών 2,2 δισ. δολαρίων ή 37 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα έσοδα της Cisco διαμορφώθηκαν στα 10,9 δισ. δολάρια από 10,4 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 42 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 37 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 10,87 δισ. δολάρια σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet Research.

"Το τρίμηνο εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, John Chambers. "Γνωρίζουμε ήδη ποιες είναι οι προκλήσεις. Γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε".

Στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περικοπές κόστους 1 δισ. δολαρίων το 2012, που θα περιλαμβάνουν και τη μείωση προσωπικού. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν σχετικά έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι απολύσεις θα γίνουν παγκοσμίως και θα αφορούν μόνιμους αλλά και συμβασιούχους.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος αποκάλυψε ότι αναμένεται ένα αδύναμο δ΄ τρίμηνο χρήσης.



source: capital.gr

No comments:

Share |