Thursday, May 5, 2011

Βρετανία: Αύξηση 30% στις πτωχεύσεις εταιρειών


Βρετανία: Αύξηση 30% στις πτωχεύσεις εταιρειών

Αύξηση κατά 30% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2011 στη Βρετανία ο αριθμός των εταιρειών λιανικής πώλησης που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, φθάνοντας τις 60, που είναι ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο ετών, τη στιγμή που αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.

Η ζοφερή αυτή εκτίμηση από τη συμβουλευτική εταιρεία Deloitte, ήρθε λίγες ώρες μετά που η βρετανική αλυσίδα πώλησης ειδών για το σπίτι Focus DIY ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να υπαχθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης - μια μορφή προστασίας από τους πιστωτές - σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες απώλειες στον τομέα του λιανικού εμπορίου από το 2009.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης στη Βρετανία βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς οι καταναλωτές έχουν πληγεί από την αύξηση των φόρων και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, σημειώνει η Deloitte.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των εταιρειών, συνολικά, που υπάγονται σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης μειώθηκε σε 557 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, από 623 την αντίστοιχη περίοδο του 2010, αν και ο αριθμός ήταν αυξημένος σε σχέση με τις 438 εταιρείες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |