Wednesday, April 20, 2011

Γερμανία: Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PPI το Μάρτιο


Γερμανία: Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PPI το Μάρτιο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)— Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία ενισχύθηκαν λιγότερο των προσδοκιών το Μάρτιο, λόγω των προϊόντων ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,4% το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ ήταν κατά 6,2% υψηλότερες σε ετήσια βάση.

Οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα σημειωνόταν αύξηση της τάξης του 0,8% σε μηνιαία βάση και του 6,6% σε ετήσια. Σημειώνεται πως τα στοιχεία του Φεβρουαρίου παρέμεναν αμετάβλητα δείχνοντας μηνιαία αύξηση 0,7% και ετήσια 6,4%.

Οι αυξήσεις στις τιμές στον κλάδο της ενέργειας ήταν «υπεύθυνες» για το μισό περίπου της ετήσιας μεταβολής, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ειδικότερα, οι τιμές ενέργειας ενισχύθηκαν 10,5% ετησίως και 1,2% μηνιαίως.

Τα προϊόντα ορυκτέλαιου εμφάνισαν άνοδο 18,1% και 5% σε ετήσια και μηνιαία βάση αντίστοιχα.

Εξαιρουμένης της ενέργειας, οι τιμές εμφάνισαν άνοδο 0,2% και 4,4%.

Τα ενδιάμεσα αγαθά έφτασαν σε νέο υψηλό, ενισχυμένα κατά 7,7% σε ετήσιο επίπεδο, ωστόσο η μηνιαία τους αύξηση ήταν μόλις 0,1%.

Επιπλέον, οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,6% και 0,3%, ενώ οι τιμές τροφίμων ήταν αυξημένες κατά 6,6% και 0,4%.


source: capital.gr

No comments:

Share |