Wednesday, April 20, 2011

Συνεχίζει πάνω από τα $1.500 ο χρυσός, σε υψηλά 31 ετών το ασήμι


Συνεχίζει πάνω από τα $1.500 ο χρυσός, σε υψηλά 31 ετών το ασήμι


Σε νέα ιστορικά υψηλά συνεχίζει ο χρυσός spot μετά τη διάσπαση του ψυχολογικού επιπέδου των 1.500 δολ. ανά ουγγιά την Τρίτη, ενώ το ασήμι σημειώνει και νέα υψηλά 31 ετών.

"Ο καταλύτης για το τελευταίο ράλι του χρυσού ήταν η πρόσφατη υποβάθμιση του outlook της αμερικανικής οικονομίας από την S&P", σημειώνει στο Bloomberg ο Gavin Wendt της MineLife Pty. Σε συνδυασμό με την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τις πολιτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή "είναι η τέλεια καταιγίδα για τα πολύτιμα μέταλλα", προσθέτει.

Ο χρυσός διέσπασε και σήμερα το επίπεδο των 1.500 δολ. μετά το χθεσινό του κλείσιμο στα 1.495,10 δολ. στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 1.502 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια στιγμή το ασήμι σημειώνει διαδοχικά υψηλά 31 ετών ξεπερνώντας και τα τα 44,50 δολ. ανά ουγγιά.

Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο χρυσός ενδεχομένως να αντιμετωπίσει αντίσταση στα επίπεδα των 1.500 δολ.

"Συνήθως σημειώνεται έξαρση της μεταβλητότητας σε βασικά ψυχολογικά επίπεδα"προειδοποιεί ο Clive Lambert της FuturesTechs μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Οι traders σημειώνουν ότι η μεγάλη συγκέντρωση options κοντά στο επίπεδο των 1.500 δολ. ανά ουγγιά θα μπορούσε να συγκρατήσει τις τιμές αν οι επενδυτές αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις αποκομίζοντας κέρδη από το τελευταίο ράλι του χρυσού.


source: capital.gr

No comments:

Share |