Tuesday, March 1, 2011

Μειώνουν τιμή-στόχο για Κύπρου οι Πειραιώς, National Sec και Goldman Sachs


Μειώνουν τιμή-στόχο για Κύπρου οι Πειραιώς, National Sec και Goldman Sachs

Στα 3,5 ευρώ από την προηγούμενη των 4,1 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, ενώ υποβαθμίζει και τη σύσταση σε neutral από outperform, σε χθεσινή της ανάλυση. Όπως τονίζει, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων κυρίως στην Ελλάδα. Οι όγκοι παρέμειναν ισχυροί, ενώ η επιδείνωση της ποιότητας των δανείων ήταν χειρότερη των προσδοκιών. Μάλιστα, περικόπτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2011-2012 κατά 12,5% μέσο όρο, συμπεριλαμβάνοντας το υψηλότερο κόστος εισαγωγής και τους υψηλότερους φόρους και προβλέψεις. Εκτιμά ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υπερβούν το 15% το 2012 και το κόστος ρίσκου θα διαμορφωθεί στις 150 μονάδες βάσης. Στα θετικά συγκαταλέγει τις δυναμικές ανάπτυξης που παραμένουν ισχυρές, την υψηλή ρευστότητα και την μειούμενη εξάρτηση από την ΕΚΤ. Από την άλλη, η επιδείνωση της ποιότητας των assets ήταν υψηλότερη των προσδοκιών της χρηματιστηριακής, αφήνοντας την Τράπεζα Κύπρου σχετικώς underprovisioned.

Από την πλευρά της η Εθνική Χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο στα 3,60 ευρώ από την προηγούμενη των 4,30 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση outperform. Κάνει λόγο για χαμηλότερα κέρδη εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων, ενώ επισημαίνει τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις για το 2011. Όπως επισημαίνει, όλες οι γραμμές εσόδων ήταν καλύτερες των αναμενόμενων αλλά όχι αρκετές ώστε να εξισορροπήσουν τις αρκετά υψηλότερες προβλέψεις και τις ελαφρώς υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες. Διατηρεί ωστόσο τη σύσταση καθώς εκτιμά ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τις άλλες τράπεζες που καλύπτει η χρηματιστηριακή. Επισημαίνει ακόμη πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2011 είναι να πετύχει αντίστοιχη κερδοφορία με το 2010, γεγονός που κρίνεται ως πιο επιφυλακτικές εκτιμήσεις σε σχέση με τους στόχους των δύο προηγουμένων ετών και αναμένεται να προκαλέσει πτωτικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις. Τονίζει ακόμη την εκτίναξη των χρεώσεων για τα NPLs αλλά και την περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας.

Η Goldman Sachs μειώνει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 3,05 από τα 3,2 ευρώ ενώ διατηρεί τη σύσταση neutral για την μετοχή. Όπως τονίζει, τα κέρδη ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, αλλά υπογραμμίζει στα θετικά την ενίσχυση του κεφαλαίου. Η διοίκηση εκτιμά ότι τα κέρδη του 2011 θα είναι αντίστοιχα με αυτά του 2010. Τα χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη ήλθαν εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων, καθώς και του υψηλότερου κόστους, που εν μέρει αντιστάθμισαν τα ισχυρά έσοδα και τα ισχυρά κέρδη από το trading. Περικόπτει δε τις εκτιμήσεις για το 2011, 2012 και 2013 κατά 14%, 12% και 6% αντιστοίχως, δεδομένων των χειρότερων από ό,τι αναμενόταν τάσεων στην ποιότητα των asset, του υψηλότερου κόστους.


source: capital.gr

No comments:

Share |