Tuesday, March 1, 2011

Η Κίνα ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ


Η Κίνα ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ

Στο ποσοστό-ρεκόρ των 1,175 τρισ. δολαρίων διαμορφώνεται η έκθεση της Κίνας σε αμερικανικό χρέος τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι επενδύσεις της Κίνας διαμορφώθηκαν στα 1,16 τρισ. δολάρια στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου, αυξάνοντας το ποσό από τα 891,6 δισ. δολάρια.

Ακόμη, η Ιαπωνία διατήρησε τη θέση της ως το δεύτερο μεγαλύτερο δανειστή των Ηνωμένων Πολιτειών με 882,3 δισ. δολάρια σε έκθεση σε ομόλογα ΗΠΑ στο τέλος του χρόνου, έναντι των 883,6 δισ. δολάρια πριν από την αναθεώρηση.

Η συμμετοχή της Κίνας σε αμερικανικό χρέος υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Obama για την οικονομία των ΗΠΑ.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, οι διεθνείς επενδυτές έχουν στην κατοχή τους περίπου τα μισά ομόλογα από το ποσό-ρεκόρ των 8,96 τρισ. δολαρίων που διαπραγματεύεται ως αμερικανικό χρέος, και ο Obama θα πρέπει να διατηρήσει τους αγοραστές, καθώς δανείζεται για να συντηρήσει την ανάπτυξη.


source: capital.gr

No comments:

Share |