Tuesday, March 22, 2011

ΗΠΑ: Στις 20 μονάδες υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Richmond Fed


ΗΠΑ: Στις 20 μονάδες υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Richmond Fed


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Dow Jones) – Με μικρότερο ρυθμό επεκτάθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού τον Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Federal Reserve Bank of Richmond. Ο κλάδος των υπηρεσιών έδειξε ταυτόχρονα βελτίωση των εσόδων.

Ο δείκτης της τράπεζας για τις συνθήκες στον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 20 μονάδες από 25 μονάδες το Φεβρουάριο. Ο δείκτης αποστολών υποχώρησε στις 23 μονάδες από 29 μονάδες, ενώ ο δείκτης απασχόλησης παρέμεινε αμετάβλητος στις 16 μονάδες.

Μεγέθη πάνω από το μηδέν υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.

"Οι επαφές μας με έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη των αποστολών, των νέων παραγγελιών και του ανεκτέλεστου, της παραγωγικής ικανότητας και των κεφαλαιακών δαπανών κατά του επόμενους έξι μήνες", αναφέρει στην έκθεση της η κεντρική τράπεζα.

Ο δείκτης για τις προσδοκίες στις αποστολές παρέμεινε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στις 42 μονάδες, αν και υποχώρησε από τις 49 μονάδες του προηγούμενου μήνα, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες στις παραγγελίες υποχώρησε στις 45 μονάδες από 48 μονάδες.

Όπως έχουν αναφέρει οι επιχειρήσεις από το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στις περιοχές που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Richmond Fed συνεχίζουν να γνωρίζουν συμπίεση του κόστους. Ο δείκτης για τις τρέχουσες τιμές διαμορφώθηκε στις 4,61μονάδες από 4,72 το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης τιμών που ελήφθησαν υποχώρησε στις 3,01 από 3,38.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης εσόδων αυξήθηκε στις 14 μονάδες από 11 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στις 8 μονάδες από 10 μονάδες.


source: capital.gr

No comments:

Share |