Wednesday, February 16, 2011

ICBC: Πούλησε 7 τόνους χρυσού σε φυσική μορφή τον Ιανουάριο


ICBC: Πούλησε 7 τόνους χρυσού σε φυσική μορφή τον Ιανουάριο

“Εκρηκτικό” χαρακτηρίζει το ρυθμό αύξησης στην Κίνα της ζήτησης για φυσικό χρυσό και για επενδύσεις που σχετίζονται με το πολύτιμο μέταλλο σε δηλώσεις του στο Reuters ο αναπληρωτής επικεφαλής του σχετικού τμήματος της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Zhou Ming.

Η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση τράπεζα του κόσμου πούλησε τον Ιανουάριο 7 τόνους χρυσού σε φυσική μορφή, ενώ ολόκληρο το 2010 είχε πουλήσει 15 τόνους, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

“Καθώς οι Κινέζοι γίνονται πλουσιότεροι προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις τους και ο χρυσός αποτελεί την κατάλληλη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού,” ανέφερεo Zhou. “Υπάρχει επίσης σημαντική ζήτηση για επενδύσεις σε χρυσό σε μη φυσική μορφή. Εκδώσαμε καταθετικά προϊόντα 1 δισ. γουάν το 2010 ενώ καταφέραμε να πουλήσουμε το ίδιο ποσό σε λίγες μέρες μόλις τον Ιανουάριο,” τόνισε το στέλεχος της τράπεζας προσθέτοντας πως αυτές οι καταθέσεις θα ξεπεράσουν άνετα τα 5 δισ. γουάν ($759 εκατ.) φέτος.

Ο Zhou σημείωσε πως υπάρχει κα σημαντική ζήτηση για το ασήμι καθώς η τράπεζα πούλησε 13 τόνους σε φυσική μορφή τον Ιανουάριο ενώ το 2010 είχε πουλήσει 33 τόνους.

Σημειώνεται πως την Τρίτη η ICBC εισήγαγε το νέο επενδυτικό προϊόν με το οποίο πουλάει μπάρες χρυσού σε επενδυτές οι οποίοι μπορούν να το εξαργυρώσουν σε μετρητά σε τιμές πραγματικού χρόνου.

Σύμφωνα με το World Gold Council με το προϊόν αυτό η κινεζική αγορά λιανικής μπορεί να αυξηθεί α10% έως 15% το 2011 σε σχέση το 2010.



source: capital.gr

No comments:

Share |