Wednesday, February 16, 2011

Μ. Βρετανία: Αναπάντεχη αύξηση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας


Μ. Βρετανία: Αναπάντεχη αύξηση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Μ. .Βρετανία τον Ιανουάριο, με τον αριθμό των γυναικών που ζητούν επίδομα να καταγράφει ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μέτρησης της ανεργίας βάσει των αιτήσεων ενισχύθηκε κατά 2.400 τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 4,5%.

Αυτό συγκρίνεται με την ανοδικά αναθεωρημένη πτώση των 3.400 το Δεκέμβριο και το ποσοστό ανεργίας της τάξης του 4,5% τον ίδιο μήνα.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από το αναμενόμενο αιτήθηκαν το επίδομα, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση των αιτήσεων κατά 3.000.

Ο αριθμός των γυναικών ηλικίας μεταξύ 25 και 49 που κατέθεσαν αίτηση για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 6.600 τον Ιανουάριο αγγίζοντας τις 244.500 – στο υψηλότερο επίπεδο από το 1997 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

Η ONS ανέφερε ότι ο διεθνής δείκτης μέτρησης της ανεργίας, που παλαιότερα ήταν γνωστός ως δείκτης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, αυξήθηκε κατά 44.000 στο τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου στα 2,5 εκατ. Η ανεργία διατηρήθηκε στο 7,9%, σύμφωνα με την ONS.

Συγκριτικά, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 49.000 στο τρίμηνο έως το Νοέμβριο.

Η ανεργία των οικονομικά ενεργών ατόμων ηλικίας από 16 έως 24 ετών αυξήθηκε κατά 66.000 στις 965.000 στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1992 όταν ξεκίνησαν τα συγκριτικά στοιχεία.

Η ONS ανέφερε ότι το μέσο εβδομαδιαίο εισόδημα, εξαιρουμένων των bonus, διατηρήθηκε στο 2,3% στο τρίμηνο έως το Δεκέμβριο. Ο δείκτης που συμπεριλαμβάνει τα bonus μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διακυμάνσεις στις μηνιαίες μεταβολές των μισθών.





source: capital.gr

No comments:

Share |