Wednesday, February 16, 2011

Μ. Βρετανία: Μειώθηκε σημαντικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο


Μ. Βρετανία: Μειώθηκε σημαντικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο


Πιο απαισιόδοξοι έγιναν οι Βρετανοί καταναλωτές, αναφορικά με το outlook για την οικονομία και τα μελλοντικά τους εισοδήματα, τον Ιανουάριο, ενώ μειώθηκε η διάθεση για δαπάνες, σύμφωνα με μηνιαία δημοσκόπηση της Nationwide Building Society.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο ευρύτερος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 47 μονάδες τον Ιανουάριο από 54 μονάδες το Δεκέμβριο, αντιστρέφοντας σχεδόν πλήρως την άνοδο στο τέλος του έτους.

Αυτό συνεπάγεται ότι οι καταναλωτές θα.. σφίξουν περαιτέρω το ζωνάρι με φόντο την προοπτική μεγάλης μείωσης των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, μισθών χαμηλότερων του πληθωρισμού και υψηλότερων φόρων καθώς και της αυξημένης πιθανότητας αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

«Οι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερη απαισιοδοξία για την τρέχουσα και μελλοντική οικονομικής τους κατάσταση», τόνισε ο Robert Gardner, οικονομολόγος της Nationwide. «Λιγότεροι από ένας στους πέντε καταναλωτές πιστεύουν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες».



source: capital.gr

No comments:

Share |