Wednesday, February 23, 2011

Άλμα σε Alpha και Eurobank εν μέσω φημών για ...deal – Παρέμβαση στην αγορά από J P Morgan, Citigroup



Άλμα σε Alpha και Eurobank εν μέσω φημών για ...deal – Παρέμβαση στην αγορά από J P Morgan, Citigroup - Αναμονή στα ομόλογα spreads 842 μ.β. και CDS 930 μ.β.

Mεγάλη αντίδραση καταγράφεται μεταξύ της Alpha bank και της Eurobank με κέρδη 6% με 7% εν μέσω φημών ότι επίκειται deal μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ξένοι προβαίνουν σε αλληλοδιαδοχικές κινήσεις αγοραπωλησιών ενώ οι σύμβουλοι της Εθνικής και της Alpha bank να διαδραματίζουν ένα ρόλο στην διαμόρφωση των νέων ισορροπιών.
Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι της Alpha είναι η Citigroup και η J P Morgan και της Εθνικής η Bank of America Merrill Lynch και η Morgan Stanley.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν μπορεί να αλλάξει η βραχυχρόνια τάση που παραμένει πτωτική για 3 λόγους.
1)Ακόμη η αγορά είναι επηρεασμένη από τις εξελίξεις περί την Εθνική και Alpha bank. Ανατροπή σκηνικού μπορεί να υπάρξει μόνο αν η Εθνική επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά ή με επιθετική εξαγορά αλλά θα χρειασθεί να πάρει το πράσινο φως από την Κυβέρνηση. Ωστόσο οι νέες φήμες για deal μεταξύ Alpha και Eurobank αναζοπυρώνουν το ενδιαφέρον.

2)Οι ευρύτερες γεωπολιτικές αναταράξεις στο μουσουλμανικό τόξο προκαλούν κραδασμούς.
3)Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να λησμονείται ο βασικός λόγος της ελληνικής κρίσης το χρέος το οποίο θα τορπιλίζει την πορεία της οικονομίας.
Σε ένα τέτοιο ασταθές περιβάλλον είναι προφανές ότι το ΧΑ περισσότερο θα αναζητήσει νέα επίπεδα ισορροπίας.
Σήμερα αρχικά σημειώθηκε αντίδραση στο ΧΑ το οποίο κατέγραφε κέρδη έως 1,3% για να υποχωρήσει στην συνέχεια στις 1605 μονάδες και εν συνεχεία να επανακάμψει με κέρδη 1,2% στις 1639 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές εμφανίζουν μεικτή εικόνα με αιχμή του δόρατος την Eurobank η οποία ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα χρήσης 2010 και εν μέσω φημών ότι συζητά με την Alpha bank

Η μετοχή στο +6,5% στα 4,90 ευρώ.
Η Alpha ενισχύεται στα 5,20 ευρώ με άνοδο 6% και την κεφαλαιοποίηση στα 2,7 ευρώ.
Η Εθνική με απώλειες 1,08% στα 7,35 ευρώ.
Ανοδικά και η Marfin που σήμερα εισήγαγε προς διαπραγμάτευση τις μετοχές που προήλθαν από την αύξηση κεφαλαίου στα 1,08 ευρώ η μετοχή.
Οι μετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα η MIG με κέρδη 5%, το ΤΤ με άνοδο 7%.
Oι κινήσεις των ξένων πιο περιορισμένες σήμερα.
Στην Εθνική κίνηση 80 χιλ μετοχών από την Citigroup και 350 χιλ από την J P Morgan.
Στην Alpha bank κινήσεις 60 χιλ μετοχών από την HSBC και 800 χιλ από την Citigroup.
Στην Eurobank 60 χιλ από την HSBC περίπου 180 χιλ από την Credit Suisse και 220 χιλ μετοχές από την Goldman Sachs.
Στην Πειραιώς η HSBC 370 χιλ μετοχές και 180 χιλ η Credit Suisse.

Σταθεροποίηση στα ομολόγα

Από νωρίς το πρωί τα CDS έδωσαν την σημερινή τάση. Μειώθηκαν ένδειξη ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής. Το ελληνικό CDS στην 5ετία στις 910 μονάδες βάσης, ωστόσο προς το μεσημέρι άλλαξε εκ νέου η κατάσταση και το CDS διαμορφώθηκε στις 930 μ.β. καταγράφοντας αύξηση.
Στην Πορτογαλία 485 μ.β. στην Ισπανία 263 μονάδες βάσης και στην Ιρλανδία 600 μονάδες βάσης.
Τα spreads χωρίς ακρότητες στις 842 μονάδες βάσης στην Ελλάδα σταθεροποιητικά.
Το ευρώ επίσης κινείται ανοδικά στα 1,3720 δολάρια. Μια διάσπαση των 1,3750 δολαρίων θα επιτρέψει στο ευρώ να αναρριχηθεί έως τα 1,3860 δολάρια.

source: bankingnews.gr

No comments:

Share |