Wednesday, February 2, 2011

Κέρδη 1,8% για τον Nikkei, ανησυχία για το "χτύπημα" του Yasi


Κέρδη 1,8% για τον Nikkei, ανησυχία για το "χτύπημα" του Yasi


Με τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από το Νοέμβριο έκλεισε την Τετάρτη ο ιαπωνικός Nikkei, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,76% στις 10.457,36 μονάδες, με ώθηση από τις μετοχές real estate. Κέρδη και στην Αυστραλία, παρά την ανησυχία για το «χτύπημα» του κυκλώνα Yasi.

Μετά την πρόσφατη διόρθωση στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο, οι μετοχές του κλάδου των ακινήτων της Ιαπωνίας είναι σε θέση να προσελκύσουν μεγάλο μέρος κεφαλαιακών εισροών από το εξωτερικό, όπως εξηγεί σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ο αναλυτής της Credit Suisse, Masahiro Mochizuki, εκτιμώντας ότι οι προσδοκίες περαιτέρω ανόδου τιμών στα ακίνητα της χώρας θα έχουν παγιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μηνές.

Ο ίδιος εξηγεί πως τα risk premia σε ιαπωνικά REITs (που υπολογίζονται ως διαφορά μεταξύ της μέσης μερισματικής τους απόδοσης από την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων) υποδηλώνουν ότι υπάρχει «χώρος» για συνέχιση της ανόδου. «Σε αυτή τη βάση, είναι πιο λογικό από οικονομικής άποψης να επενδύσει κάποιος στον ιαπωνικό κλάδο ακινήτων, έναντι των αντίστοιχων κλάδων στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ενδεικτική ήταν σήμερα η άνοδος της Mitsui Fudosan σε ποσοστό 2,88%, της Mitsubishi Estate σε ποσοστό 2,39%, της Tokyu Land Corp σε ποσοστό 2,35%, ενώ με κέρδη άνω του 3% έκλεισαν επίσης οι Tokyo Tatemono Co. και Sumitomo Realty & Development.

Σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,93%, ολοκλήρωσε και το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, παρά τη διάχυτη ανησυχία για το «χτύπημα» του κυκλώνα Yasi, του ισχυρότερου στην ιστορία της χώρας. Στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) ο κυκλώνας βρισκόταν σε απόσταση 555-560 χιλιομέτρων από τις περιοχές Cairns και Townsville -όπου οι ταχύτητες των ανέμων υπολογίζεται ότι θα «πιάσουν» τα 300 χλμ/ ώρα και οι οποίες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή- κινούμενος νότια-νοτιοδυτικά με ταχύτητα 30 χλμ/ ώρα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, αναμένεται παράλληλα μεγάλη άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ενώ ήδη οι αρχές προχωρούν σε εκκενώσεις περιοχών.

Μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου της Αυστραλίας κινήθηκαν σήμερα πτωτικά, με την Suncorp Group να υποχωρεί 1,79% και την Australia Group Ltd να υποχρεώνεται σε απώλειες 2,41%.

Οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Ν. Κορέα παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας. Μικρά κέρδη 0,115 σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης ΝΖΧ 50, ο Straits Times στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε 0,83%, ενώ ανοδικά σε ποσοστό περί του 1% κινείται στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30.



source: capital.gr

No comments:

Share |