Monday, February 28, 2011

Τρ. Κύπρου: Έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων ύψους μέχρι €1,342 δισ.


Τρ. Κύπρου: Έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων ύψους μέχρι €1,342 δισ.

Την Έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου ύψους μέχρι €1.342 εκατ. (Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου) αποφάσισε όπως προτείνει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας για συνέχιση της ανάπτυξης του Συγκροτήματος, το διεθνές αυστηρότερο εποπτικό περιβάλλον για κεφάλαια και τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσής τους ενόψει και των προτεινόμενων αρχών της Βασιλείας ΙΙΙ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου θα προσφερθούν με δικαίωμα προτεραιότητας στους υφιστάμενους μετόχους ("Δικαιούχοι"), όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι Δικαιούχοι αλλά και οι λοιποί αιτητές δύνανται να εγγραφούν στην έκδοση των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό της απαιτούμενης αντιπαροχής είτε σε μετρητά είτε με την μορφή ‘Επιλέξιμων Αξιών’ της Τράπεζας αντίστοιχης ονομαστικής αξίας και συγκεκριμένα (i) Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/18 της Τράπεζας, (ii) Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου και (iii) Αξιογράφων Κεφαλαίου 12/2007, οι οποίες έχουν προτεραιότητα μετά τους Δικαιούχους και πριν οποιουσδήποτε άλλους αιτητές.

Στα πιο πάνω πλαίσια, η τράπεζα θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για έγκριση της έκδοσης και των λεπτομερών όρων έκδοσης των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Όπως σημειώνει η τράπεζα, η προτεινόμενη έκδοση θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ισχυρή, υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος με τον ενδεικτικό (pro-forma) δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και το δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων στις 31 Δεκεμβρίου 2010 να ανέρχονται σε 14,0% και 12,7% αντίστοιχα, με βάση την υπόθεση ότι όλες οι Επιλέξιμες Αξίες θα ανταλλαγούν στο σύνολο τους (€818 εκατ.) με τα νέα Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου.

Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι το Συγκρότημα έχει θέσει ως κύριους άξονες των στρατηγικών του προτεραιοτήτων τη διατήρηση υγιούς ρευστότητας και υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων και την επιλεκτική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις κύριες αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2010, o δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Συγκροτήματος με βάση τις αρχές της Βασιλείας II ανερχόταν σε 11,9% και ο δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων σε 11,0%. Οι εν λόγω δείκτες θεωρούνται ικανοποιητικοί λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ κινδύνου του Συγκροτήματος και τον υγιή ισολογισμό του.




source: capital.gr

No comments:

Share |