Wednesday, January 26, 2011

Στην Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών


Στην Fed στρέφεται σήμερα η προσοχή των αγορών


Στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στρέφεται σήμερα η προσοχή αναλυτών και επενδυτών, καθώς στις 21:15 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθεί τόσο η απόφασή της για το ύψος των επιτοκίων, όσο και οι εκτιμήσεις της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση της Fed θα εμπεριέχει μία νότα συγκρατημένης αισιοδοξία για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Τα τελευταία στοιχεία άλλωστε, είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης ανακάμπτει, όπως επίσης η βιομηχανική παραγωγή και οι καταναλωτικές δαπάνες.

Δεν προβλέπουν ότι θα υπάρξει μεταβολή των επιτοκίων από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,25% ενώ εκτιμούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβεβαιώσει την δέσμευσή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 600 δισ. δολ, καθώς το ποσοστό της ανεργίας παραμένει στο υψηλό 9,4%.

Η Fed δεν είναι η μόνη κεντρική τράπεζα που θα προσελκύσει σήμερα το ενδιαφέρον των αγορών. Στις 11:30 κοινοποιούνται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας. Μετά τον αιφνιδιασμό της συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2010, τα πρακτικά της ΒΟΕ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο βρετανικός Τύπος βρίθει αναλύσεων περί κινδύνου στασιμοπληθωρισμού στην Γηραιά Αλβιόνα.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |