Tuesday, December 7, 2010

Σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός


Σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός

Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε ο χρυσός, εξαιτίας της αβεβαιότητα για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και την πιθανότητα περαιτέρω αποδυνάμωσης του δολαρίου.
Στα συμβόλαια παραγγελιών χρυσού για το Φεβρουάριο, που είναι ο πλέον ενεργός μήνας, το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε 9,50 δολάρια ή 0,7% στα 1.415,80 δολάρια η ουγκιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στις 9 Νοεμβρίου κλείνοντας στα 1.410,10 δολ. ανά ουγγιά.

Η προσοχή στράφηκε στις συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin όπου συζητείται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου, καθώς και ο χρηματοδοτικός μηχανισμός στήριξης της Ιρλανδίας. Κατά τις εργασίες των Eurogroup και Ecofin θα εξετασθούν επίσης ζητήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη και την οικονομική διακυβέρνηση στην Ε.Ε., ζητήματα σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομική προοπτική και οι εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά και η ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην επιβολή ειδικού τέλους στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά και οι αναγκαίες αλλαγές στα εθνικά συστήματα υγείας. Παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup και ο Στρος Καν.

source: reporter.gr

No comments:

Share |