Thursday, November 18, 2010

WSJ:Η Ελλάδα συμφώνησε νέα μέτρα λιτότητας 4 δισ.


WSJ:Η Ελλάδα συμφώνησε νέα μέτρα λιτότητας 4 δισ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με την τρόικα, βάσει της οποίας στο τελικό προσχέδιο του προϋπολογισμού θα περιλαμβάνονται επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 4 δισ. ευρώ.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που παρευρέθηκε στις συνομιλίες, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας βρίσκονται για τρίτη ημέρα στην Αθήνα και σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος ελλείμματος του 7,6% του ΑΕΠ για το 2011. "Ο προϋπολογισμός συμφωνήθηκε κυρίως σε μία συνάντηση μεταξύ της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε διάφορα υπουργεία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ έντονες", δηλώνει η ανώνυμη πηγή της "WSJ", η οποία αποκαλύπτει ότι και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "οι επιπλέον περικοπές της τάξεως των 3,5 έως 4 δισ. ευρώ δημιουργούν μεγάλη πρόκληση καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 θα είναι ένας από τους πιο δύσκολους των τελευταίων ετών, γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από τους προγραμματισμένους στόχους".

source: euro2day.gr

No comments:

Share |