Monday, November 8, 2010

Νέα επένδυση "μαμούθ" φαίνεται να ετοιμάζει ο Warren Buffett


Νέα επένδυση "μαμούθ" φαίνεται να ετοιμάζει ο Warren Buffett

Μια νέα επένδυση «μαμούθ» φαίνεται να ετοιμάζει ο Warren Buffett, ανάλογου μεγέθους της εξαγοράς της Burlington Northern, έπειτα και από την άνοδο των ρευστών διαθεσίμων της Berkshire Hathaway στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα ρευστά διαθέσιμα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 23%, και ανήλθαν στα 34,5 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έως τις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι των 30,6 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2009.

Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο η Berkshire ολοκλήρωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών Burlington Northern έναντι του ποσού των 26,5 δισ. δολαρίων, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία έχει προχωρήσει η εταιρεία.

"Ελπίζουμε ότι η τρέχουσα οικονομική βελτίωση θα διατηρηθεί στο υπόλοιπο του έτους αλλά και αργότερα", αναφέρει η Berkshire σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία δεν καταβάλει μέρισμα και δεν επαναγοράζει μετοχές της, καθιστώντας έτσι υποχρεωτική την επανεπένδυση των κερδών της. Το 2007, ο Buffett είχε παρομοιάσει τον εαυτό του με κυνηγό, ο οποίος αδιαφορεί για "το κυνήγι των ποντικιών", χάριν του μεγαλύτερου επί γης ζωντανού θηράματος.

"Το γεγονός ότι έχει 34 δισ. δολάρια σημαίνει ότι μπορεί να βγει ξανά στο κυνήγι", δήλωσε ο Jeff Matthews, συγγραφέας “Pilgrimage to Warren Buffett’s Omaha” και ιδρυτής του hedge fund, Ram Partners LP.

"Η Burlington Northern ήταν το πρώτο μαμούθ που απέκτησε. Έχει τα λεφτά να το ξανακάνει", συμπλήρωσε ο Matthews.



source: www.capital.gr

No comments:

Share |