Wednesday, November 24, 2010

Σκιές υποψίας από το σκάνδαλο Μέιντοφ πέφτουν στη UBS


Σκιές υποψίας από το σκάνδαλο Μέιντοφ πέφτουν στη UBS

Ο εκκαθαριστής της εταιρείας του Μέϊντοφ, που αναζητεί πού πήγαν τα κεφάλαια των επενδυτών της, σε αυτό το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, ανακοίνωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη ότι θα ζητήσει από την ελβετική τράπεζα UBS δύο δισ.δολάρια ΗΠΑ, ενώ μεγάλα ποσά θα ζητήσει και από γνωστά "αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης παντός κινδύνου". Ο εκκαθαριστής, Ιρβινγκ Πικάρ, υπογράμμισε στις ίδιες δηλώσεις πως "ο Μέϊντοφ δεν κατάφερε, μόνος του, το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο" εδώ και πολύ καιρό.
"Τόσο η UBS, όσο και 'αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης παντός κινδύνου' έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον δύο δισ.δολάρια στο πλαίσιο της 'πυραμίδας Πόνζι', το ακριβές ποσό θα διαπιστωθεί όταν γίνει αυτή η δίκη", σχολίασε ο Πικάρ.
Ο Μέϊντοφ συνεργαζόταν, πράγματι, με πολλά γνωστά "αμοιβαία κεφάλαια", που κατ'αρχάς συνέλεγαν κεφάλαια διασήμων ανθρώπων γιά λογαριασμό του απατεώνα. Παραδείγματος χάρη ο Γάλλος χρηματιστής, Τιερί ντε λα Βιλεχισέ, που προμήθευε κεφάλαια στον Μέϊντοφ αυτοκτόνησε, όταν αυτός συνελήφθη.
"Ψευδείς" χαρακτήρισε τις κατηγορίες του Πικάρ η UBS, από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες. "Είναι αβάσιμες, άνευ αξίας" αυτές οι κατηγορίες, υπογραμμίστηκε στην ανακοίνωσή της. "Με νόμιμα μέσα θα αποδείξουμε αυτούς τους ισχυρισμούς μας", προστίθεται. "Δεν ευθύνεται η UBS γιά τις δυστυχείς επιπτώσεις γιά τους επενδυτές" από "τα κεφάλαια που εμπιστεύτηκαν στον Μέϊντοφ", αναφέρθηκε τέλος σε αυτήν την ανακοίνωση από την UBS.

source: reporter.gr

No comments:

Share |