Wednesday, November 24, 2010

SAP: Πρόστιμο $1,3 δισ. στην Oracle


SAP: Πρόστιμο $1,3 δισ. στην Oracle

Το ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων θα καταβάλει τελικά η SAP στην Oracle, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη πολλών ετών.

Ο David Boies, συνήγορος της Oracle υποστήριξε ότι το ποσό της αποζημίωσης θα έπρεπε να είναι μεταξύ των 288 εκατ. και 3 δισ. δολαρίων, ενώ ο Robert Mittelstaedt, δικηγόρος της SAP, πρότεινε το ποσό να κινείται μεταξύ των 28 εκατ. και 41 εκατ. δολαρίων.

Η απόφαση, που λήφθηκε έπειτα από μια δίκη 11 ημερών, αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η Oracle είχε καταθέσει μήνυση στη SAP το Μάρτιο του 2007, κατηγορώντας την για παράνομη πρόσβαση και αντιγραφή λογισμικού της, με σκοπό την αποφυγή του κόστους αδειοδότησης και την κλοπή πελατών.

Η SAP παραδέχθηκε πως η μονάδα της TomorrowNow απέκτησε παράνομα πολλά αρχεία της Oracle. Με την αποδοχή της ενοχής, το θέμα ήταν το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε.

Η Oracle υποστήριξε το ποσό των 1,65 δισ. δολαρίων, ενώ η SAP από την πλευρά της ανέφερε πως δεν ήταν παραπάνω από 40 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε, φυσικά απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή επιλογή, ακόμα και την άσκηση έφεσης», δήλωσε ο Bill Wohl της SAP.



source: capital.gr

No comments:

Share |