Wednesday, November 3, 2010

Βρετανία: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο


Βρετανία: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο PMI υπηρεσιών τον Οκτώβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Αύξηση σημείωσε τον Οκτώβριο στη Βρετανία ο ρυθμός επέκτασης του κλάδου των υπηρεσιών, ωστόσο οι προοπτικές του εξακολουθούν να φαίνονται δυσοίωνες καθώς οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις και αυξήσεις τιμών λόγω του αυξημένου κόστους.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Markit and the Chartered Institute of Purchasing & Supply ο δείκτης PMI αυξήθηκε στις 53,2 μονάδες - επίπεδο το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούνιο - από τις 52,8 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν καλύτερο του αναμενομένου καθώς αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 52,7 μονάδες. Σημειώνεται πως τα μεγέθη άνω των 50 μονάδων υποδηλώνουν επέκταση του κλάδου.

“Η έρευνα του Οκτωβρίου φανερώνει μέτρια βελτίωση των υπηρεσιών, η οποία στηρίχτηκε στις νέες επιχειρήσεις,” δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Paul Smith.

“Ωστόσο οι υποδείκτες παραγωγής και νέων παραγγελιών παραμένουν σε μικρά επίπεδα καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να απορροφούν τις πραγματικές επιδράσεις στην οικονομία από τη μείωση των κρατικών δαπανών,” τόνισε ο Smith.


source: capital.gr

No comments:

Share |