Tuesday, November 30, 2010

Διατηρεί "buy" για Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch


Διατηρεί "buy" για Εθνική Τράπεζα η Merrill Lynch

Αμετάβλητη διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Bank of America – Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου 2010, όπως και την τιμή-στόχο των 11,30 ευρώ.

Ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της ΕΤΕ ανάλογα των εκτιμήσεων, με τα καθαρά κέρδη ωστόσο στο γ’ τρίμηνο (133 εκατ. ευρώ) να υπερβαίνουν τόσο τις προβλέψεις της BofA-ML (114 εκατ. ευρώ) όσο και τις μέσες εκτιμήσεις (101 εκατ. ευρώ) κάτι που ο οίκος αποδίδει κυρίως στις χαμηλότερες -σε σχέση με τις εκτιμήσεις- προβλέψεις.

Η BofA-ML υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των μεγεθών της Finansbank στα συνολικά μεγέθη του ομίλου, ενώ σημειώνει ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης της ΕΤΕ, ο δείκτης core Tier I της τράπεζας θα υπερβαίνει το 13%.

Στην ίδια έκθεση, η ΕΤΕ χαρακτηρίζεται «εθνικός πρωταθλητής», υπογραμμίζεται ότι η κεφαλαιακή της επάρκεια είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη, ενώ η BofA-ML σημειώνει ότι «κατά τη γνώμη της» η Εθνική Τράπεζα αποτελεί κερδοφόρα μακροπρόθεσμη επιλογή.


source: capital.gr

No comments:

Share |