Tuesday, November 2, 2010

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο κατασκευαστικός ΡΜΙ


Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο κατασκευαστικός ΡΜΙ


Λονδίνο (Dow Jones) – Ο βρετανικός κατασκευαστικός κλάδος αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Οκτώβριο καθώς οι περικοπές στις κυβερνητικές δαπάνες υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη στον κλάδο ενώ οι νέες παραγγελίες και η παραγωγή επιβραδύνθηκαν, σύμφωνα με έρευνα.

Σύμφωνα με τις Markit και Chartered Institute of Purchasing & Supply (CIPS), ο κατασκευαστικός ΡΜΙ υποχώρησε στο 51,6 τον Οκτώβριο από το 53,8 το Σεπτέμβριο, και είναι το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στην τρέχουσα οκτάμηνη περίοδο συνεχούς ανόδου.

«Η πρόσφατη ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο φαίνεται ότι εξασθενεί», δήλωσε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος της CIPS.

«Περαιτέρω υποχωρήσεις μοιάζουν αναπόφευκτες καθώς οι νευρικοί καταναλωτές και ο δημόσιος τομέας που έχει υποστεί περικοπές, θέτουν τις εταιρείες σε επισφαλή θέση».

Η στερλίνα, η οποία σημείωσε κατακόρυφη άνοδο τη Δευτέρα μετά από τα ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για τον ΡΜΙ μεταποίησης, υποχώρησε έναντι του δολαρίου μετά από την ανακοίνωση, στα 1,6030 από τα 1,6075 δολάρια προηγουμένως, προτού χάσει περαιτέρω έδαφος και διαμορφωθεί κάτω από τα 1,60 δολάρια.

Η ανακοίνωση αυτών των στοιχείων δεν παρακολουθείται στενά, αλλά έχει έρθει στο προσκήνιο μετά από τα νέα ότι ο κατασκευαστικός κλάδος έδωσε ισχυρή ώθηση στην αύξηση του ΑΕΠ τριμήνου κατά 0,8%, που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, την περασμένη εβδομάδα.

«Τα στοιχεία έχουν αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με τη διατηρησιμότητα της ανάκαμψης, καθώς οι κατασκευές παρείχαν απροσδόκητα ισχυρή στήριξη τους τελευταίους έξι μήνες. Εάν απομονώσεις αυτό, ο κλάδος των υπηρεσιών μοιάζει να αναπτύσσεται με χαμηλούς ρυθμούς», δήλωσε ο Paul Robson, στρατηγικός αναλυτής της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο.




source: capital.gr

No comments:

Share |