Thursday, September 23, 2010

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της SEC οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας


ΗΠΑ: Στο στόχαστρο της SEC οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξετάζει το ενδεχόμενο υπαγωγής των συναλλαγών υψηλής συχνότητας (high-frequency) σε ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο μετά το καταστροφικό επεισόδιο της 6ης Μαΐου, γνωστό ως "flash crash", όταν ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε να χάνει 1.000 μονάδες σε διάστημα λίγων λεπτών.

"Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες και ηλεκτρονικά συστήματα μεγάλης ταχύτητας έχουν ελάχιστες υποχρεώσεις σε σχέση με την προστασία της σταθερότητας στην αγορά, προωθώντας μια λογική συνέχεια στις τιμές σε δύσκολες περιόδους ή κρατώντας απόσταση από πράξεις που ενδεχομένως να επιδεινώνουν την αστάθεια στις τιμές", δήλωσε η πρόεδρος της SEC, Mary Schapiro σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας καλύπτουν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής για τη βουτιά των δεικτών στις 6 Μαΐου καθώς οι εταιρείες εγκατέλειψαν μαζικά την αγορά αποσύροντας ταυτόχρονα σημαντικό μέρος της ρευστότητας.

source: capital.gr

No comments:

Share |