Thursday, September 23, 2010

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 7 μηνών ο σύνθετος PMI το Σεπτέμβριο


Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 7 μηνών ο σύνθετος PMI το Σεπτέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης το Σεπτέμβριο υποχώρησε πέρα από τις εκτιμήσεις σε χαμηλό επτά μηνών, ακολουθώντας τη σημαντική συρρίκνωση της Γερμανίας, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit.

Ο σύνθετος δείκτης της ζώνης του ευρώ, μέτρο της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα βασισμένο στο 85% των απαντήσεων εταιρειών σε δημοσκόπηση, υποχώρησε στις 53,8 μονάδες το Σεπτέμβριο από τις 56,2 μονάδες τον Αύγουστο. Παρά το γεγονός ότι η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2008, το μέγεθος διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις 50 μονάδες που σημαίνει επέκταση της δραστηριότητας.

Οι οικονομολόγοι, ανέμεναν πτώση στις 55,9 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει πως ο αντίστοιχος δείκτης του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ μηνών στις 53,6 από τις 55,1 μονάδες, ενώ ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε χαμηλό επτά μηνών υποχωρώντας στις 53,6 μονάδες το Σεπτέμβριο από τις 55,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο μεταποιητικός δείκτης να υποχωρήσει στις 54,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών στις 55,5 μονάδες.


source: capital.gr

No comments:

Share |