Wednesday, September 22, 2010

Νομική καταγγελία της Potash Corp. για την BHP Billiton


Νομική καταγγελία της Potash Corp. για την BHP Billiton


ΛΟΝΔΙΝΟ - (Dow Jones) – Η Potash Corp. της Saskatchewan Inc. (POT) υπέβαλε την Τετάρτη νομική καταγγελία κατά της BHP Billiton Ltd (BHP), με το αιτιολογικό ότι η αυτόκλητη προσφορά του μεταλλευτικού κολοσσού για την Potash Corp. ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων βασίστηκε σε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις.

Η Potash Corp., o μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός ποτάσας, ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα, κατέθεσε την καταγγελία σε ένα Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ιλινόις με την αιτιολογία ότι η BHP Billiton είχε παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς νόμους χρεογράφων και θα πρέπει συνεπώς να της απαγορευθεί να προβεί στην προσφορά της για τις μετοχές της Potash, ύψους $ 130 ανά μετοχή, η οποία λήγει στις 18 Νοεμβρίου.

Η Potash Corp. δήλωσε: «Λόγω των ψευδών δηλώσεων της BHP, τις μισές αλήθειες, και τις αντιφάσεις ... οι μέτοχοι δε διαθέτουν σαφή και ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τις προθέσεις της BHP και της πραγματικής αξίας των μετοχών της PCS."

Η εταιρεία που εδρεύει στον Καναδά είπε πως η BHP έκανε ελλιπείς, ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με το υπόβαθρο της προσφοράς, τους όρους και τις αβεβαιότητες που συνδέονται με την προσφορά, καθώς και για τα σχέδια της BHP για τις δραστηριότητες της Potash αν αποκτήσει τον έλεγχο.

Εκπρόσωπος της BHP αρνήθηκε να σχολιάσει.

source: capital.gr

No comments:

Share |