Wednesday, September 22, 2010

CBI (Βρετανία): Βλέπει βραδύ ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το 2011


CBI (Βρετανία): Βλέπει βραδύ ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το 2011

Η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό το 2011 από ό,τι αναμενόταν, καθώς η μεγαλύτερη συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκρατεί την ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας των Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), το ΑΕΠ της Βρετανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2% το επόμενο έτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 2,5%, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το β΄ τρίμηνο.

Ακόμη, η Συνομοσπονδία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του 2010 στο 1,6% από προηγούμενη εκτίμηση για 1,3%.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τα δημοσιονομικά της χώρας σε τάξη, είναι βέβαιο ότι θα μετριάσει την ανάκαμψη όσο προχωράμε στο 2011», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του CBI, Ian McCafferty.

Το CBI ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για τη μείωση των δανεισμών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και μια αύξησης στη φορολόγηση των πωλήσεων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, θα υπονομεύσει την ασφάλεια των θέσεων εργασίας ενώ η ανάπτυξη των μισθών παραμένει υποτονική, περιορίζοντας την κατανάλωση των νοικοκυριών.

source: capital.gr

No comments:

Share |