Thursday, September 16, 2010

ΗΠΑ: Σε αρνητικό έδαφος ο Philly Fed για δεύτερο συνεχή μήνα


ΗΠΑ: Σε αρνητικό έδαφος ο Philly Fed για δεύτερο συνεχή μήνα

Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε τον Σεπτέμβριο ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed υποδεικνύοντας συρρίκνωση της δραστηριότητας, αν και βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο δείκτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας διαμορφώθηκε στο -0,7 τον Σεπτέμβριο από -7,7 τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκανα λόγο για μεγαλύτερη βελτίωση του δείκτη σε ουδέτερο έδαφος (0,0).

"Για δεύτερο διαδοχικό μήνα οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν υποχώρηση τόσο των παραγγελιών όσο και των αποστολών τους. Τα επίπεδα της απασχόλησης διατηρήθηκαν αμετάβλητα, αν και οι εταιρείες ανακοίνωσαν περιορισμό των ωρών εργασίας. Η έρευνα για τη μελλοντική δραστηριότητα εξακολουθεί να δείχνει προσδοκίες για ανάπτυξη της δραστηριότητας τους επόμενους έξι μήνες, αν και η αισιοδοξία έχει υποχωρήσει", αναφέρει μεταξύ άλλων στην έκθεση της η Philly Fed.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης απασχόλησης βελτιώθηκε στο 1,8 από -2,7 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στο -8,1 από -7,1 τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης αποστολών έχασε έδαφος και διαμορφώθηκε στο -7,1 από -4,5.

source: capital.gr

No comments:

Share |