Thursday, September 2, 2010

Gazprom: Τριπλάσια και υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη του τριμήνου


Gazprom: Τριπλάσια και υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη του τριμήνου


ΜΟΣΧΑ (Dow Jones)-- Η ρωσική OAO Gazprom (GAZP.RS), η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, κατέγραψε μεγαλύτερη της τριπλάσιας αύξηση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου, από την ενίσχυση στους όγκους λόγω του κρύου καιρού στις κύριες εξαγωγικές της αγορές και των υψηλότερων κερδών σε εγχώρια βάση.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανήλθαν στα 314,63 δισ. ρούβλια (10,22 δισ. δολ.), σε σχέση με τα 119,14 δισ. ρούβλια κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους και περιλαμβάνουν τα δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν στα 324,44 δισ. ρούβλια σε σχέση με τα 125,35 δισ. ρούβλια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη ήταν υψηλότερα των 300 δισ. ρουβλιών που είχαν εκτιμήσει αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι πωλήσεις για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 14% στα 956,82 δισ. ρούβλια, από τα 837,16 δισ. ρούβλια ένα χρόνο πριν, καθώς η ζήτηση για φυσικό αέριο ενισχύθηκε εξαιτίας του κρύου στην Ευρώπη και τη Ρωσία. Οι αναλυτές περίμεναν οι πωλήσεις να διαμορφωθούν στα 915 δισ. ρούβλια.

Σημειώνεται πως η Gazprom προμηθεύει περίπου το ένα τέταρτο των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, παρόλο που το μερίδιο αγοράς της υποχώρησε το προηγούμενο έτος εξαιτίας της εισροής εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 339,30 δισ. ρούβλια στο πρώτο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 282,59 δισ. ρούβλια ένα χρόνο πριν.


source: capital.gr

No comments:

Share |