Tuesday, September 14, 2010

Καθησυχάζει για double-dip ύφεση ο Buffett


Καθησυχάζει για double-dip ύφεση ο Buffett


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett, τονίζοντας πως δεν περιμένει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει σε μια double dip ύφεση.

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ένα τέτοιο «αρνητικό» κλίμα, στα τελευταία αποτελέσματα των πολυάριθμων λειτουργικών δραστηριοτήτων της Berkshire Hathaway.

Μιλώντας χθες στο Οικονομικό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Μοντάνα, ο Buffett δήλωσε ότι έχει «bullish θέση για αυτή τη χώρα. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έχουμε double-dip ύφεση», σύμφωνα με το Associated Press.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Buffett δήλωσε ακόμη «έχω δει το κλίμα να γίνεται αρνητικό (ξινό) τους τελευταίους τρεις μήνες περίπου. Δεν το έχω δει όμως στις δραστηριότητές μας. Βλέπω ότι πλέον απασχολούμε περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με πριν από ένα ή δύο μήνες».

Πρόσθεσε ακόμη πως οι αμερικανικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες να αυξήσουν το δανεισμό τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως το CNBC σχολιάζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Buffett απορρίπτει ισχυρισμούς σχετικά με το ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να περιέλθει εκ νέου σε ύφεση, σύντομα.

Προσθέτει δε πως τα σημερινά σχόλια φαίνεται να αντανακλούν μια πιο αισιόδοξη προοπτική, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για μια αναιμική ανάκαμψη.

source: capital.gr

No comments:

Share |