Tuesday, September 28, 2010

ΗΠΑ: Βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο


ΗΠΑ: Βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο

Βουτιά σημείωσε τον Σεπτέμβριο η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ για να διολισθήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ιδιωτικού ερευνητικού κέντρου Conference Board υποχώρησε στις 48,5 μονάδες, από το αναθεωρημένο μέγεθος των 53,2 μονάδων τον Αύγουστο. Η αρχική εκτίμηση για τον Αύγουστο τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,5 μονάδες.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 52,0 μονάδες.

Ο δείκτης υφιστάμενων συνθηκών υποχώρησε στις 23,1 μονάδες από 24,9 μονάδες τον Αύγουστο. Ο δείκτης των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες διολίσθησε στις 65,4 μονάδες από 72,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

"Η υποχώρηση του Σεπτεμβρίου οφείλεται στις λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες στην οικονομική δραστηριότητα και στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με την επιδείνωση του βραχυπρόθεσμου outlook", σημείωσε ο Lynn Franco, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Καταναλωτή στο Conference Board. "Συνολικά, η εικόνα των καταναλωτών για την κατάσταση της οικονομίας παραμένει αρκετά ζοφερή".

source: capital.gr

No comments:

Share |