Tuesday, August 31, 2010

ΗΠΑ: Άνοδος 4,2% του δείκτη S&P/Case-Shiller τον Ιούνιο


ΗΠΑ: Άνοδος 4,2% του δείκτη S&P/Case-Shiller τον Ιούνιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών τον Ιούνιο συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου, όπως έδειξε σήμερα ο δείκτης για τις τιμές των κατοικιών S&P Case-Shiller.

Ειδικότερα, οι δείκτες S&P Case-Shiller των 20 και των 10 μεγαλύτερων μητροπολιτικών περιοχών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο. Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι δείκτες σημείωσαν άνοδο 0,3%

Σε ετήσια βάση ο δείκτης των 10 μεγαλύτερων περιοχών ενισχύθηκε 5%, ενώ ο δείκτης των 20 μεγαλύτερων περιοχών σημείωσε άνοδο 4,2%.

Στο τρίμηνο ο εθνικός δείκτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

"Αν και τα στοιχεία είναι θετικά, πιο πρόσφατα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και τα ενυπόθηκα δάνεια δείχνουν επιβράδυνση της ανόδου στο επόμενο διάστημα", σχολίασε ο David M. Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής της S&P για τον δείκτη. "Παρά τις ανησυχίες για τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, αναγνωρίζουμε ότι η στεγαστικά αγορά είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το περασμένο έτος", πρόσθεσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |