Tuesday, August 31, 2010

Ευρωζώνη: Στο 10% η ανεργία τον Ιούλιο


Ευρωζώνη: Στο 10% η ανεργία τον Ιούλιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Στο επίπεδο του 10% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, καταδεικνύοντας πως παρά τον ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο, η ανάκαμψη θα πρέπει να φέρει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων απασχόλησης.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωζώνης, Eurostat ανακοίνωσε ότι 15,833 εκατ. άτομα στερούνται απασχόλησης στα 16 κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ. Το μέγεθος αυτό ξεπερνά τους πληθυσμούς της Ελλάδας και της Ιρλανδίας μαζί, δύο από τις χώρες με τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα.

Σε σχέση με τον Ιούνιο, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 8.000, αλλά εμφανίζεται αυξημένος κατά 668.000 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009. Το ποσοστό ανεργίας ήταν ανάλογο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 1% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, σημειώνοντας την ισχυρότερη επίδοση σε διάστημα τεσσάρων ετών. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αυξήσουν τις καταστάσεις μισθοδοσίας, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες σχετικά με τη διατηρησιμότητα αλλά και την ισχύ της παγκόσμια οικονομικής ανάκαμψης.


source: capital.gr

No comments:

Share |