Friday, July 23, 2010

ΒΡ: Διακόπτονται λόγω καιρού οι εργασίες στην πετρελαιοπηγή


ΒΡ: Διακόπτονται λόγω καιρού οι εργασίες στην πετρελαιοπηγή

Την προσωρινή διακοπή των προσπαθειών να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού ανακοίνωσε η ΒΡ, καθώς πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μπόνι.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το κάλυμμα που έχει τοποθετηθεί στην πετρελαιοπηγή θα παραμείνει στη θέση του.

Με τη σύμφωνη γνώμη των αρχών, «οι δραστηριότητες στον τόπο της πετρελαιοπηγής (...) θα διακοπούν προσωρινά, εξαιτίας των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Μπόνι, η οποία αναμένεται να πλήξει και τον Κόλπο του Μεξικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Η πετρελαιοπηγή, που σφραγίστηκε πριν από επτά ημέρες, «παραμένει κλειστή αυτή τη στιγμή», συνεχίζει η BP διαβεβαιώνοντας ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το σημείο «για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», προσθέτοντας ότι «η διάρκεια της διακοπής των εργασιών θα εξαρτηθεί από τον καιρό».

Η επικείμενη άφιξη της τροπικής καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού οδήγησε ήδη από χθες στην απομάκρυνση των ανθρώπων και του εξοπλισμού από το σημείο της διαρροής. Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Καταιγίδων ανακοίνωσε ότι η Μπόνι, η δεύτερη καταιγίδα της χρονιάς που σχηματίστηκε κοντά στις Μπαχάμες, κινείται με ανέμους ταχύτητας 40 μιλίων την ώρα με κατεύθυνση προς το σημείο όπου βρισκόταν η πλωτή εξέδρα άντλησης της ΒΡ, στον Κόλπο του Μεξικού.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |