Thursday, July 29, 2010

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό σχεδόν ενός έτους η καταναλωτική εμπιστοσύνη


Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό σχεδόν ενός έτους η καταναλωτική εμπιστοσύνη



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Μ. Βρετανίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.


Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Ην. Βασιλείου υποχώρησε τις -17 μονάδες τον Ιούλιο από τις -11 μονάδες του Ιουνίου, λόγω της αυστηρής λιτότητας του προϋπολογισμού, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις κυβερνητικές δαπάνες καθώς και αύξηση των φόρων.

Τα στοιχεία έρχονται πριν από την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου GfK για το καταναλωτικό κλίμα, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένεται να δείξει περαιτέρω πτώση τον Ιούλιο.


Η δημοσκόπηση της Κομισιόν περιλαμβάνει επίσης στοιχεία της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλάδου. Τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής εμπιστοσύνης στις -4 μονάδες τον Ιούλιο από τις -9 μονάδες. Παράλληλα, ο συνολικός δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε επίσης, καθώς διαμορφώθηκε στις 100,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 99,4 μονάδες του Ιουνίου.

source: capital.gr

No comments:

Share |