Friday, March 19, 2010

ΗΠΑ: Στελέχη της Merrill είχαν προειδοποιήσει για παρατυπίες στη Lehman

ΗΠΑ: Στελέχη της Merrill είχαν προειδοποιήσει για παρατυπίες στη Lehman

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Federal Reserve είχαν λάβει πολλές προειδοποιήσεις ότι η Lehman Brothers υπολόγιζε με λανθασμένο τρόπο τη ρευστότητας της αρκετούς μήνες πριν την κατάρρευση της τράπεζας, μεταδίδει το CNBC.

Πρώην στελέχη της Merrill Lynch επικοινώνησαν με τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τον τρόπο μέτρησης της ρευστότητας που χρησιμοποιούσε η Lehman.

Τα ίδια στελέχη δήλωσαν πως είχαν βρεθεί να αντιμετωπίζουν πιέσεις από τους συνεργάτες και τους επενδυτές τους που ανησυχούσαν ότι η Merrill διέθετε μικρότερη ρευστότητα από την Lehman.

Τα πρώην στελέχη της Merrill δήλωσαν πως επικοινώνησαν με τις αρχές μετά από έκθεση που έδωσε η Lehman για τη ρευστότητα της στις αρχές του 2008.

Η Lehman έδωσε την έκθεση αυτή σε επενδυτές και αντισυμβαλλόμενους προκειμένου να αποδείξει ότι βρίσκεται σε πιο ασφαλή θέση σε σχέση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανόμενης της Merrill, σημείωσαν τα πρόσωπα αυτά, όπως μεταδίδει το CNBC.

“Δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από τους αντισυμβαλλόμενους και τους επενδυτές στο χρέος μας. Καθώς δεν πιστεύαμε τα νούμερα της Lehman και πιστέψαμε ότι οι υπολογισμοί τους είναι πολύ επιθετικοί, επικοινωνήσαμε με τις αρχές”, δήλωσε πρώην τραπεζίτης τς Merrill.

source: capital.gr

No comments:

Share |