Friday, March 19, 2010

Fitch: Χωρίς πρόβλημα ο δανεισμός τραπεζών


Fitch: Χωρίς πρόβλημα ο δανεισμός τραπεζών



Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, δεν θα έχουν πρόβλημα στην συγκέντρωση κεφαλαίων φέτος, εν μέσω μιας βραδύτερης ανάπτυξης στον τομέα των δανείων, σύμφωνα με την Fitch.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η κ. Cristina Torrella, υψηλόβαθμη αναλύτρια της Fitch στην Ισπανία, δήλωσε ότι «οι ανάγκες χρηματοδότησης φαίνεται να είναι σχετικά χαμηλές, δεδομένου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των δανείων θα είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που έχουμε δει στο παρελθόν». Σύμφωνα με την ίδια, «ουσιαστικά, (οι τράπεζες) θα πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες αναχρηματοδότησής τους, οι οποίες για το 2010 φαίνονται διαχειρίσιμες. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή βραχυπρόθεσμα».

«Το outlook για τις ελληνικές τράπεζες είναι αρνητικό, δεδομένου του πιο δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος και των πιέσεων που αυτό δημιουργεί στην ποιότητα των παγίων και στην κερδοφορία», σημείωσε η κ. Torrella, συμπληρώνοντας ότι «αν αποδείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν (την κατάσταση αυτή) και να αναδιαρθρώσουν την ρευστότητα και το κόστος χρηματοδότησής τους, τότε το outlook θα μπορούσε να αναθεωρηθεί».

source: euro2day.gr

No comments:

Share |