Monday, March 29, 2010

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο


Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το νέο 7ετές κοινοπρακτικό ομόλογο του ελληνικού δημοσίου (λήξεως 20 Απριλίου 2017) με το επιτόκιο να εκτιμάται κοντά στο 6% και τις προσφορές να πλησιάζουν τα 7 δισ. ευρώ.

Στελέχη του ΟΔΔΗΧ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος του επιτοκίου και δη σε σχέση με το υψηλό επιτόκιο της προηγουμένης έκδοσης.

Επίσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα κεφάλαια, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και κεντρικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έντονο ήταν το ενδιαφέρον από γαλλικές τράπεζες.

Η έκδοση αναμένεται να τιμολογηθεί εντός του guidance στα επίπεδα των mid-swaps συν 310 μονάδες βάση, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones επικαλούμενο τράπεζα που συμμετέχει στην έκδοση.

"Το βιβλίο έκλεισε και οι προσφορές διαμορφώνονται μεταξύ 6 δισ. και 7 δισ. ευρώ", δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. "Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της 7ετούς έκδοσης που στοχεύει μόνο σε συγκεκριμένους επενδυτές, το placement ήταν ιδιαίτερα επιτυχές", πρόσθεσε.

Η απόδοση αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 6,01% και 6,02%, έναντι 2,67% στα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Για την έκδοση ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι τα εξής τραπεζικά ιδρύματα: Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Emporiki Bank, ING Groep NV και Societe Generale SA.

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι "A2" από την Moody΄s Investors Service Inc., "BBB+" από την Standard & Poor΄s Corp. και "BBB+" από την Fitch Ratings.

source: capital.gr

No comments:

Share |