Wednesday, March 24, 2010

Συγκέντρωση € 4 δισ.


Συγκέντρωση € 4 δισ.


Τη μεγαλύτερη έκδοση δικαιωμάτων στην ιστορία της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες η Volkswagen συγκεντρώνοντας σχεδόν τέσσερα δισ. ευρώ (5,4 δισ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της σχεδίων, μέσω της πώλησης 65 εκατ. προνομιούχων μετοχών.

Εν αντιθέσει με την Continental και τη HeidelbergCement -οι οποίες προσφάτως προχώρησαν στην έκδοση δικαιωμάτων για νέες μετοχές με στόχο τη μείωση του χρέους τους- η VW διαθέτει μεγάλη ρευστότητα και έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει το σύνολο των κεφαλαίων που θα εξασφαλίσει μέσω του προγράμματος πώλησης νέων μετοχών για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης των δραστηριοτήτων της, αλλά και ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Porsche

Η VW -ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με βάση τις πωλήσεις- έχει συγκεντρώσει ρευστότητα, ύψους 10,6 δισ. ευρώ και έχει επιδοθεί σε ιστορικές κινήσεις εξαγορών, έχοντας ανακοινώσει συμφωνίες, ύψους 17,7 δισ. ευρώ -σε μετοχές και χρέος- στο πλαίσιο του γενικότερου στόχου της να ξεπεράσει την Toyota Motor και να αναδειχθεί πριν από το πέρας αυτής της δεκαετίας στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της VW -συμπεριλαμβανομένης της Porsche, του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας και του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ- έχουν ήδη συμφωνήσει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα συμμετοχής στις αναδόχους-τράπεζες.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |