Saturday, February 20, 2010

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί ως τον Ιούνιο


Παγώνουν οι πλειστηριασμοί ως τον Ιούνιο



Το πάγωμα των πλειστηριασμών για ποσό κάτω των 200.000 ευρώ μέχρι τις 30/6 επιβεβαιώνει με έγγραφο που απέστειλε στις εισαγγελίες της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Παντελής.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στη γνωμοδότηση με την οποία απαντά στο σχετικό ερώτημα του συμβολαιογραφικού συλλόγου Λάρισας επικαλείται πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Σεπτεμβρίου και παράταση της αναστολής που είχε εκδοθεί στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι 30/6.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2010 από το υπουργείο Οικονομικών, η αναστολή των πλειστηριασμών για την ικανοποίηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών παροχής πιστώσεων κατά δανειοληπτών παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση, με διάταξη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και Άλλες Διατάξεις», παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου του 2010, η αναστολή των πλειστηριασμών για την ικανοποίηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων και εταιρειών παροχής πιστώσεων κατά δανειοληπτών, που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, με το Άρθρο Δεύτερο, παράγραφος 3 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, τροποποιείται το άρθρο 5 της κυρούμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Σεπτεμβρίου 2009, προκειμένου να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, έως και την 30η Ιουνίου 2010, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2009.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |