Thursday, December 10, 2009

Άνοδος 7% στο χρηματιστήριο του Dubai


Άνοδος 7% στο χρηματιστήριο του Dubai


Άνοδο για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις συνεδριάσεις σημείωσε το χρηματιστήριο του Dubai, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο, έπειτα από την απόφαση της Emaar να μην συγχωνευθεί με την Dubai Holding.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης DFM ενισχύθηκε κατά 7% στις 1.640,76 μονάδες, παρουσιάζοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τις 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Bloomberg, από τις 25 Νοεμβρίου που η Dubai World ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση του χρέους της, ο δείκτης έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 22%.

Η μετοχή της Emaar κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 15% στα 2,94 dirhams. Ανάλογη αύξηση κατέγραψαν και οι μετοχές της Dubai Islamic Bank (DIB) και της Islamic Arab Ins (SALAMA).

Σημειώνεται πως μόνο μια μετοχή κατέγραψε πτώση και συγκεκριμένα η μετοχή της Emirates NBD (EMIRATESNBD) υποχώρησε κατά 3,51% στα 3,30 dirhams.

Η Emaar ανέφερε πως η συμφωνία δεν είναι “οικονομικά βιώσιμη στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον”. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε να συγχωνευτεί με τις Dubai Properties LLC, Sama Dubai LLC και Tatweer LLC, σε μια εταιρεία με 13,4 δισ. dirhams (3,7 δισ. δολ.) σε δανειακές υποχρεώσεις.

capital.gr

No comments:

Share |