Saturday, November 14, 2009

HSBC: Πούλησε τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο έναντι $1,29 δισ.


HSBC: Πούλησε τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο έναντι $1,29 δισ.


Στο κορεατικό συνταξιοδοτικό fund National Pension Service (NPS) θα πουλήσει τελικά η HSBC Holdings το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο με το τίμημα να ανέρχεται σε 772,5 εκατ. λίρες ($1,29 δισ.)

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι η δεύτερη φορά που η τράπεζα πουλάει το εν λόγο κτίριο καθώς το είχε πουλήσει τον Ιούνιο του 2007 στην ισπανική Metrovacesa SA έναντι 1,09 δισ. λιρών, τιμή που εξακολουθεί να αποτελεί ρεκόρ για τη Βρετανία. Ωστόσο η η ισπανική εταιρεία δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις δανειακές υποχρεώσεις και το Δεκέμβριο του 2008 η HSBC το αγόρασε έναντι 838 εκατ. λιρών.

Η HSBC θα συνεχίσει να στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτίριο καθώς θα νοικιάσει από τη NPS. Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα η τράπεζα πούλησε τα κεντρικά της γραφεία στο Μανχάταν των ΗΠΑ έναντι 330 εκατ. δολ. σε εταιρεία του Ισραηλινού επενδυτή Nochi Dankner, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των γραφείων στο Παρίσι που στεγάζονται στη λεωφόρο Champs- Elysees.

capital.gr

No comments:

Share |