Saturday, November 7, 2009

Πρόταση εξαγοράς του 51% της Aspis Bank από Ρέστη- Τι λέει η ΤτΕ;


Πρόταση εξαγοράς του 51% της Aspis Bank από Ρέστη- Τι λέει η ΤτΕ;

Πρόταση εξαγοράς για την απόκτηση του 51% της Aspis Bank θα καταθέσει σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες η οικογένεια Ρέστη. Στη συμφωνία υπάρχει ρήτρα να συμφωνήσει η μέτοχος Commercial Value. H μετοχή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 4,63% και στο 1,13%.
Όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστείαπό το «R» η οικογένεια Ρέστη είχε προσεγγίσει τον Παύλο Ψωμιάδη ενημερώνοντας τον ότι θα εκδηλώσει ενδιαφέρονγια την Aspis bank ενώ φέρεται να έχει ενδιαφερθεί και για την Aspis Πρόνοια στην οποία έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας και θεωρητικά μπορεί να ανακληθεί αυτή η απόφαση έως τις 21 Νοεμβρίου.

Είχαν υπάρξει και άλλοι ενδιαφερόμενοι ξένα funds αλλά και ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα.

Ωστόσο διαφαίνεται ότι το αρχικό ενδιαφέρον της πλευράς Ρέστη μετουσιώνεται σε πράξη.

Ουσιαστικά θα μπορούσε να αποκτήσει τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου που σχεδιάζεται της Aspis Πρόνοια και Commercial Value.

Σημειώνεται ότι η Commercial Value ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αύξηση των 120 εκατ ευρώ περίπου της Aspis bank αλλά αν υπάρξει ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή θα μπορούσε να παραχωρήσει ποσοστό.

Όμως όπως επίσης έχει τονιστεί για να υλοποιηθεί το σχέδιο εξαγοράς της Aspis από την πλευρά Ρέστη θα πρέπει πρωτίστως να συναινέσει και η ΤτΕ η οποία δεν διάκειται ιδιαίτερα θετικά σε εξαγορές τραπεζών από εφοπλιστές.

Συν τοις άλλοις υπάρχει και προηγούμενο στις σχέσεις Aspis bank και Ρέστη.

Πριν λίγα χρόνια η Aspis bank είχε συμφωνήσει να συγχωνευθεί με την FBBank στην οποία η οικογένεια Ρέστη ελέγχει το 51% αλλά λόγω ΑΤΕ και ΤτΕ είχε παγώσει η συμφωνία.

Είναι καταφανές ότιπολύ σύντομα η Aspis bank θα αποκτήσει στρατηγικό σύμμαχο.

reporter.gr

No comments:

Share |