Sunday, September 27, 2009

Το «ράλι» των μετοχών δεν αύξησε τις εξαγορές και συγχωνεύσεις

Το «ράλι» των μετοχών δεν αύξησε τις εξαγορές και συγχωνεύσεις



Η Morgan Stanley κατάφερε να υποσκελίσει την Goldman Sachs ως ανάδοχος σε εξαγορές και συγχωνεύσεις

To «ράλι» των μετοχικών αξιών στα διεθνή χρηματιστήρια και η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης προς τον εταιρικό τομέα δεν στάθηκαν αρκετά για την ενίσχυση της διεθνούς δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων στο τρίτο τρίμηνο.

Η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων ανά τον κόσμο μειώθηκε κατά 54% στο τρίτο τρίμηνο, στα 369,3 δισ. δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα των έξι τελευταίων ετών, όπως προκύπτει από στοιχεία της Thomson Reuters.

Σε επίπεδο εννεαμήνου, η συνολική αξία των ανά τον κόσμο εξαγορών και συγχωνεύσεων ήταν μειωμένη κατά 41%, μόλις στo 1,392 τρισ. δολάρια. Το συγκεκριμένο ποσό είναι το χαμηλότερο από το 2004, παρά την έντονη κινητικότητα του τρίτου τριμήνου, με την εξαγορά, ύψους τεσσάρων δισ. δολαρίων, της Marvel Entertainment από τη Walt Disney και την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Cadbury από την Kraft.

Στην Ευρώπη, οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων ήταν μειωμένες κατά το ήμισυ από τις αρχές του έτους, στα 433,8 δισ. δολάρια, ενώ στις ΗΠΑ ήταν μειωμένες κατά 43% και στην Ασία κατά 38%.

Η Morgan Stanley κατάφερε να υποσκελίσει την Goldman Sachs, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αναδόχων για εξαγορές και συγχωνεύσεις, έχοντας αναλάβει από τις αρχές του έτους συμφωνίες, συνολικής αξίας 490,9 δισ. δολαρίων, με βάση στοιχεία της Thomson Reuters.

Tην ίδια στιγμή, η παγκόσμια αγορά αρχικών δημοσίων εγγραφών ανέκαμψε σημαντικά στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και η άνοδος των χρηματιστηρίων συνέβαλαν σε περισσότερες και μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες εγγραφές, συνολικής αξίας που εκτιμάται στα 69,7 δισ. δολάρια, πάντα με βάση την Thomson Reuters.

Με 28 αρχικές δημόσιες εγγραφές, συνολικής αξίας 8,2 δισ. δολαρίων, η δραστηριότητα στις ασιατικές αγορές σχεδόν τριπλασιάσθηκε έναντι του προηγουμένου τριμήνου, έπειτα από επτά διαδοχικά τρίμηνα αρνητικών ρυθμών. Η εισαγωγή της China State Construction Engineering Corp. στο χρηματιστήριο αποτελεί τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή για φέτος, με την εταιρεία να συγκεντρώνει τον Ιούλιο 7,3 δισ. δολάρια.

naftemporiki

No comments:

Share |