Thursday, August 27, 2009

FDIC: Στις 416 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες

FDIC: Στις 416 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες


Στα 10,4 δισ. δολ. συρρικνώθηκε στα τέλη Ιουνίου η δεξαμενή των κεφαλαίων που διαθέτει η Ομοσπονδιακή Εταιρία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) για τη προστασία των καταθέσεων των καταναλωτών, μετά τις αλυσιδωτές καταρρεύσεις αμερικανικών τραπεζών εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

"Η FDIC δημιουργήθηκε για δύσκολους καιρούς όπως αυτοί", δήλωσε η πρόεδρος της FDIC, Sheila Bair και συμπλήρωσε. "Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, η FDIC διαθέτει άφθονους πόρους για να συνεχίσει να προστατεύει τους καταθέτες, όπως κάνει για τα τελευταία 75 χρόνια". Τα κεφάλαια της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ξεπερνούσαν τα 45,2 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε παράλληλα ότι στον κατάλογο των "προβληματικών" ιδρυμάτων περιλαμβάνονταν συνολικά 416 τράπεζες στα τέλη του β΄ τριμήνου από 305 τράπεζες στα τέλη του Μαρτίου. Τα εν λόγω ιδρύματα θεωρείται ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάρρευσης και εποπτεύονται πιο στενά.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι τα συνολικά πάγια των τραπεζών στη συγκεκριμένη λίστα φτάνουν τα 299,8 δισ. δολ.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ανακοίνωσε παράλληλα ότι η τραπεζική βιομηχανία κατέγραψε σωρευτικές ζημιές 3,7 δισ. δολ. στο β΄ τρίμηνο του έτους, λόγω της αύξησης των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, οι αθετήσεις δανειακών υποχρεώσεων συνεχίζουν να αυξάνονται σε επίπεδα-ρεκόρ. Ο αριθμός των τουλάχιστον 90 ημερών σε καθυστέρηση αυξήθηκε για 13ο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ το ποσοστό των δανείων που βρίσκονται σε τουλάχιστον τρεις μήνες καθυστέρηση έφτασε το 4,35%, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής στοιχείων από την υπηρεσία πριν από 26 χρόνια.

capital.gr

No comments:

Share |