Thursday, August 27, 2009

Κράτησε τα 71 δολάρια το αργό- Πτώση 0,9%

Κράτησε τα 71 δολάρια το αργό- Πτώση 0,9%

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το αργό σημείωσε πτώση, στον απόηχο της ανακοίνωσης για αύξηση των αποθεμάτων του την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά τη χθεσινή διορθωτική κίνηση που το έφερε κάτω από τα 75 δολάρια, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, πολλοί αναλυτές απέδωσαν και τη σημερινή πτώση στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 75 δολαρίων, γι΄ αυτό και προκλήθηκαν αντίστροφες τάσεις.
Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Οκτωβρίου του αργού υποχώρησε κατά 0,9% στα 71,43 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στα 70,67 δολάρια. Αντίθετα, η τιμή του μπρεντ σημείωσε ανοδο της τάξεως του 0,48% στα 71,38 δολάρια/βαρέλι.

Αυξημένα κατά 200.000 βαρέλια εμφανίζονται τα αποθέματα του αργού την εβδομάδα που έληξε στις 21 Αυγούστου, την ίδια δηλαδή ώρα που οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 14%. Τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 800.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,1% στα 9,1 εκατ. βαρέλια.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της JP Morgan δεν βλέπουν αύξηση των τιμών του πετρελαίου σύντομα και αυτό λόγω των υψηλών αποθεματικών. Επίσης σχολιάζουν πως η ισχυρή πτώση των ιαπωνικών εξαγωγών κατά 36,5% δείχνει πως η ανάκαμψη στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι εξαιρετικά εύθραυστη

reporter.gr

No comments:

Share |