Tuesday, June 23, 2009

Προστασία από τους πιστωτές της ζήτησε η SkyEurope

Προστασία από τους πιστωτές της ζήτησε η SkyEurope

Πράγα: Προστασία από τους πιστωτές ζήτησε χθες με δική της πρωτοβουλία η διοίκηση της ιδιωτικής σλοβακικής αεροπορικής εταιρείας SkyEurope. Το Δικαστήριο της Μπρατισλάβας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της εταιρείας, τα συνολικά χρέη της οποίας αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η SkyEurope αποτελεί την τελευταία πενταετία έναν από τους κυριότερους αερομεταφορείς σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Στην Τσεχία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία αμέσως μετά τις κρατικές αερογραμμές.

Στελέχη της εταιρείας διαβεβαίωναν χθες τους επιβάτες ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Μπρατισλάβας δεν θα επηρεάσει την εκτέλεση των δρομολογίων, σημειώνοντας ότι οι πτήσεις των αεροπλάνων της εταιρείας θα εκτελούνται κανονικά. Αποδίδουν, παράλληλα, την πρωτοβουλία για προστασία από τους πιστωτές στην προσπάθεια αναζήτησης νέου επενδυτή.

Χθες βράδυ ωστόσο το αεροδρόμιο του Παρισιού διέταξε την παρακράτηση ενός αεροσκάφους της SkyEurope, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο προς την Πράγα, προβάλλοντας το γεγονός ότι η εταιρεία εδώ και αρκετό διάστημα δεν καταβάλλει τα σχετικά κόμιστρα για τη χρήση του αεροδρομίου.

Το τελευταίο διάστημα εντατικοποιείται ο ανταγωνισμός των ιδιωτικών αερομεταφορέων στην Κεντρική Ευρώπη. Στην αγορά εδώ και λίγες ημέρες δραστηριοποιείται η ουγγρική εταιρεία Wizz Air, η οποία στοχεύει να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας σε χώρες όπως η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία.

PHILENEWS.COM

No comments:

Share |