Saturday, June 6, 2009

Στα 68,45 δολάρια υποχώρησε το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 3,2%

Στα 68,45 δολάρια υποχώρησε το αργό- Εβδομαδιαία κέρδη 3,2%

Με απώλειες τελικά έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε ακόμη και τα 70 δολάρια το βαρέλι, σαφώς επηρεασμένο από την έκθεση της Goldman Sachs που αναφέρει ότι οι τιμές του θα αγγίξουν τα 85 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει και τα αποθέματα συρρικνώνονται.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 36 cents ή 0,5% στα 68,45 δολ. το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στα 70,32 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2008. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα επίπεδα κλεισίματος, σε επίπεδο συνεδρίασης, είναι πολύ καλύτερα, αφού στιγμιαία το αργό βρέθηκε να υποχωρεί ακόμα κατά 1,9%. Σε επίπεδο εβδομάδας το αργό έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,2%, ενώ από την αρχή του έτους έχει ανακτήσει το 53% της αξίας του. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησε κατά 0,6% στα 68,31 δολάρια το βαρέλι.

Βαρίδι στην τιμή του αργού στάθηκε η ανοδος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, αφού η ανακοίνωση για την πτώση των περικοπών στις θέσεις εργασίας, τόνωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την αμερικανική οικονομία, επιδρώντας στην αύξηση της ζήτησης του νομίσματος το οποίο είχε βρεθεί και σε χαμηλά πέντε μηνών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα, το δολάριο ενισχύεται κατά 1,9% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ανερχόμενο στα 96,58 γιεν/δολάριο, ενώ στο 1,7% είναι και η ανοδος του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού, το οποίο βρίσκεται στα 1,3944 δολάρια/ευρώ, περιορίζοντας τις απώλειες των τριών τελευταίων εβδομάδων που είχαν φτάσει ακόμα και το 13%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |